:: Fiskars balta tartó konzolok

A Fiskars cég egy új bemutatótermébe készültek a konzolok. Több mint 7 méretű és súlyu baltaféle kerül a látogatók szeme elé. Ezenkívül metszőollók és rengeteg apró vágószerszám teszi érdekessé a szerszámpalettát a szép kertek szerelmesei számára.

A konzolok 6-os hidegen húzott köracélból lettek lehajlítva, előtte végek menetelve, utólag 3-as lézervágott lemez hegesztve.


1 2 3 ...

:: Hajlítások: Sokadik galéria

Szerintem az előzményekből már kiderült, hogy szinte már betegesen megszállottja vagyok a köracél, négyzetacél, laposvas hajlításának, úgyhogy elnézést kérek. Viszont annak aki szereti, ajánlom nézze át ezt a képsort is. Amúgy pedig egy új hajlító szerszámot is ajánlok figyelmetekbe: 2015-ös modell, megtaláljátok a társweboldalamon: www.customipar.hu


1 2 3 ...

:: Görögmintás korlátdísz készítése

Régi bérház belsejében már adottak a korlátok, a régi mesterek által készített díszekkel együtt. A feladat az volt, hogy teljesen egyforma, korhű másolatokat kellett elkészíteni egy most épülő lépcsőfeljárathoz. A spirálformákat megvettük készen, a másik felét pedig a saját tervezésű vinkli hajlítónkkal formáltuk görög mintává, majd hegesztés. Íme a végtermék.


1 2 3 ...

:: Veterán BMW vonóhorog hajlítás

10 mm-es köracélból kellett legyártani a vonóhorog másolatát nem is egy darabot hanem mindjárt 10-et, ugyanis a műhely kifejezetten veterán BMW-k felújításával foglalkozik. A képeken az új és a régi darab, és az elkészülési folyamat.


1 2 3 ...

:: És még több hajlítás

És még mindég nem ez az utolsó hajlításról szóló képgaléria. Mivel imádom ezt a témát csak több és több kép készül. Ha már túl fárasztóak a hajlítási képek nézzetek meg egy másik témát vagy igyatok egy jó kávét :))


1 2 3 ...

:: Még több hajlítás

Ebből sose elég... :)

Imádok hajlítani, formát adni egy egyenes szálanyagnak, ha az eredmény pedig tökéletes felhasználtságnak örvend, akkor extázis :)))  Meglehet engem vetni...


1 2 3 ...

:: További hajlítások

Lehetséges, hogy egy kicsit megszállottja vagyok a különböző hajlításoknak, így hát még több kép segítségével próbálom kifejezni önmagam.


1 2 3 ...

:: Csűröm-csavarom, ide-oda hajtogatom

Csövek,rúdanyag hajlításánál présszerszámot használok, hosszabb íveknél nélkülözhetetlen egy három görgõs prés. Csöveknél figyelembe kell venni az átmérõt és a falvastagságot is, hogy eredményképpen egy szép munka jöjjön ki a kezünk alól. Vékonyabb (3,4,5,6 mm)anyagnál egyszerû kis kéziszerszámokat használok, természetesen saját tervezésûeket, de beszéljenek helyettem inkább a képek.


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

Hajlítás, görbítés, Csövek, rúdanyag,laposvas